Life & Garden

Werken in de natuur en ontdekken hoe alles groeit en bloeit. In de schooltuin en kas is het een en al leven. Maar je moet een tuin ook onderhouden zodat het netjes blijft en het onkruid niet overwoekert. Ondertussen ontdek je van alles wat leeft in de tuin.

Fashion Factory

Creatief met mode, kinderen maken hun eigen mode. Ze versieren en vermaken een kledingstuk. Je gebruikt je fantasie om iets moois te maken en daarnaast leer je omgaan met naald en draad.

Game Connection

Spellen doen is een sociaal gebeuren. Leren winnen en verliezen. Spellen zijn ook tactisch en je moet slim handelen. Ook mensen van buiten de school mogen vrijdag komen om mee te spelen met de diverse bordspelen.

Tell the News

Je bent een echte reporter. Door onderzoek te doen naar verschillende thema’s , interviews te houden, bedrijfsbezoekjes af te leggen, enzovoort verzamelen je informatie. Dit bespreek je in de redactie en er wordt een artikel gemaakt dat elke drie weken ook echt in de krant wordt gepubliceert. Deze workshops is in samenwerking met de Harlinger Courant.

Fitness Room

Lekker in beweging en je daardoor fit voelen. Bij sportschool van Hurck weten ze daar alles van. Je maakt gebruik van en echte sportschool en diverse materialen die daar beschikbaar zijn. Je leert dat het belangrijk is om voldoende en goed te bewegen en dat dit goed is voor je gezondheid.

Vriendschap

Kijken naar jezelf en naar een ander. Wat betekent het om vrienden te hebben, maar ook om een vriend zijn. In deze workshops leren we hierover, we kijken naar anderen en leren oog te hebben voor anderen zonder jezelf uit het oog te verliezen.

Magic Microscopes

De wereld van het kleine gaat hier voor je open. Onder een microscoop ziet de wereld er wonderlijk uit. Je zult je verbazen over wat je ziet. Ondertussen leer je over hoe kleine plantjes en organismen in elkaar zitten.

Wildlife Wonders

Ontdek de natuur en dan speciaal de vogels die rondom de school hun leefomgeving hebben. Kijk ook naar hoe we deze leefomgeving als mensen beïnvloeden en wat we mogelijk eraan kunnen verbeteren. Je bezoekt ook het Hegewierster Fjild en ontdekt daar het leven. Samen op onderzoek naar de wad en weidevogels die daar leven, dit onder de deskundige leiding van begeleiders van de vogelwacht Harlingen/Kimswerd.

Music with Hosanna

Hosanna is een muziekvereniging in Harlingen. Ritme en melodie staan centraal in deze workshop. Je leert over maten, klanken, samenspelen over wat het spelen in een groep inhoudt.
Misschien ontdek je je eigen muzikale talent wel.

Lifestyle-4-you

Een workshops over gezond leven. We hebben het over gezonde voeding, maar proeven ook aan wat gezond is. Ook Kijken we naar de verschillen tussen niet gezonde producten en gezonde producten. Dit alles in combinatie met goed bewegen. Een workshop over kijken naar je levensstijl. Deze workshop wordt gegeven door een lifestylecoach in amenwerking met PLUS Lunenborg.

De Fryske Club

Een workshop rond de Friese taal. Friese taal hoort bij de cultuur van Friesland. Het is goed hier iets over te leren en het misschien een beetje te kunnen verstaan en spreken.
De talige ontwikkeling evenals een stukje cultuur staan centraal tijdens deze workshop.

Creative Ceramique

Werken aan je eigen kunstwerk door te boetseren met klei. Het kunstvoorwerp wordt gebakken, geglazuurd en kan dan een mooi plekje krijgen. Je creatieve vaardigheden komen aan bod en je leert over vorm, maten en maken wat je in je hoofd hebt.

Let's Play Tennis

Lekker sportief bezig zijn en dan met een racket en een bal. Er zijn speciale kinder-tennisrackets beschikbaar.
Het gaat over lekker bewegen en tactiek. Je ontwikkelt je motorische en tactische vaardigheden.

No Limits

Wat betekent het om een beperking te hebben. Je leert over mensen die niet kunnen zien, lopen of horen. Je maakt kennis met het leven met een beperking. De workshop gaat over burgerschap. Hoe kijk je naar mensen met een beperking en hoe ga je ermee om.

Masterpieces

In deze workshop werken we met gereedschappen en diverse materialen. Het creatieve proces wordt gestimuleerd door een ontwerp waar een aantal weken aan wordt gewerkt. Ondertussen zijn we bezig met meten, passen constructies, sterkte en kracht. Er wordt veel aandacht besteed aan de afwerking. Samenwerken staat ook centraal tijdens deze workshop.