Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

april, Scholen en opvang blijven gesloten

Premier Rutte heeft een nieuwe datum genoemd. De sluiting van de scholen en opvang blijft gehandhaafd, in ieder geval tot en met 28 april. Ondertussen gaan wij – ouders, leerlingen en leerkrachten/pedagogisch medewerkers - verder op weg in deze totaal nieuwe wereld.

De pedagogisch medewerkers en leerkrachten zijn allemaal keihard aan de slag gegaan om de kinderen zo optimaal mogelijk te begeleiden door middel van thuisonderwijs. Een hele klus, die vroeg (en vraagt) om veel flexibiliteit en nieuwe (digitale) vaardigheden.

Ook een hele klus voor u als ouder(s). Naast ouder krijgt u nu voor langere tijd ook nog de rol van meester/juf erbij. Niet altijd eenvoudig. Van de groepsleerkrachten hoor ik dat velen van u deze nieuwe taak goed oppakken en wie weet -  met het oog op de toekomst - voor een enkeling een eyeopener om een deeltijdopleiding voor leerkracht te gaan volgen.

maart, Kindcentrum Prins Johan Friso vanaf 16 maart gesloten

Alle vestigingen van cbo NWF zijn voor onderwijsactiviteiten en opvang van maandag 16 maart t/m vrijdag 3 april a.s. gesloten. Hierbij sluiten wij aan bij de aangescherpte maatregelen van de overheid.

In bijgaande brief leest u aanvullende informatie.

maart, Maatregel rondom Corona- virus

Beste ouders/verzorgers.

Vanaf maandag vragen wij u, in verband met de maatregelen rondom het Corona- virus, bij het hek of de deur van school afscheid te nemen van uw kind(eren). Mocht dit om een gegronde reden niet mogelijk zijn, vragen wij u dit af te stemmen met de juf of meester van de desbetreffende groep.

Waar nodig, vangt de juf/meester van de groep de kinderen bij de kapstok op en begeleidt ze verder naar de klas.

Alvast bedankt voor jullie medewerking en begrip.

-Team IKC Prins Johan Friso

maart, Peuternieuws: Thema: 'Ik ben kunstenaar'

De Peuters gaan aan de slag met een heel nieuw thema, namelijk: ‘ik ben kunstenaar’. Tijdens dit thema maken de kinderen kennis met kunst; wat is kunst eigenlijk? We gaan experimenteren met verschillende materialen en we doen een beroep op de zintuigen, de motoriek en de creativiteit van de kinderen. Het ontdekken van en de verwondering voor de omgeving is een belangrijk aspect.

Het is voor het eerst dat we een thema samen met de hele school ten uitvoer brengen.

februari, Wonderlijke uitvindingen!

Na de voorjaarsvakantie starten we met een gezamenlijk thema! Tot aan de meivakantie werkt ons hele Kind Centrum aan het thema ‘Wonderlijke Uitvindingen’. Maandag 24 februari openen we het thema gezamenlijk op het leerplein.

april

10 Goede Vrijdag en Pasen - vrij