Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

juli, Groep 8 nam afscheid in stijl

Groep 8 van de prins Johan Friso school had haar afscheidsfeestje. Vanwege de beperkende maatregelen werd de gereformeerde kerk aan de Midlumerlaan gehuurd om voldoende afstand te kunnen bewaren.

 

De kinderen werden in een heuse limousine voor de deur van de zaal gebracht, waar beveiliging zorgde dat alles in goede banen werd geleid. Na een officieel moment, waarbij alle leerlingen door hun meesters even in het zonnetje werden gezet, was het tijd om de musicalfilm Grease te vertonen. Wekenlang was er achter de schermen geoefend, gefilmd en ingezongen om alles voor elkaar te krijgen.

 

juni, Een jaar met een randje – Start na de vakantie

Bij de start van dit cursusjaar in augustus gingen met elkaar voor een mooi jaar 2019-2020 met een gouden randje!

 

 

Tsja, over dat gouden randje zullen de meningen verschillen. Want wanneer in maart Nederland op slot gaat door een ziekte waar je tot voor kort nog nooit van gehoord had, kun je dan wel spreken van een gouden randje? Het is een aaneenschakeling van emoties en belevenissen. Het ene moment ups, het andere moment downs. Kinderen die thuisonderwijs krijgen van ouders, anderhalve meter afstand houden, …… 
 

En toch: er zit een enorme kracht in ons allen! Leraren organiseerden binnen no-time thuisonderwijs, pedagogisch medewerkers regelden noodopvang voor kinderen van werkende ouders in vitale beroepen, ziekenhuizen zetten alles op alles om patiënten op te kunnen vangen, en de meesten van ons vonden een nieuw soort modus-normaal.
 

Die wetenschap, dat we flexibel zijn, dat we van iedere situatie weer het beste proberen te maken, die heeft ook aan dit cursusjaar een gouden randje gegeven.

juni, Geslaagd kamp groep 8

Wel op kamp, niet op kamp.....kinderen en groepsleerkrachten hadden zich er al bij neergelegd. Voor het eerst in de geschiedenis van de school sluit groep 8 de basisschool niet af met het schoolkamp. De reis was al geannuleerd.

Maar er kwam gelukkig enige versoepeling in de voorschriften. Een kans voor beide meesters om alsnog een schoolkamp te regelen in de voorlaatste schoolweek. Alle ouders stemden hiermee in. 

juni, Verkeerssituaties oefenen

Hoe gedraag je je veilig in het verkeer als voetganger of fietser? De leerlingen van groep 1 t/m 4 volgden woensdag 24 juni praktijklessen op het schoolplein onder leiding van twee verkeersdeskundigen van VVN. 

De kinderen oefenden echte verkeerssituaties. Waar moet je lopen, wat te doen bij een stoplicht. De leerlingen van groep 3 en 4  hadden de fiets mee. Hoe en waar moet je fietsen op e straat. Ook werden de fietsen onderworpen aan een keuring. Niet alle fietsen hadden goed licht, maar dat is op dit moment gelukkig ook niet nodig. 

juni, Opnames eindfilm groep 8

De leerlingen van groep 8 zijn inmiddels al een aantal weken bezig met de opname van een film. Onder leiding van tekstschrijver, regisseur en filmer meester Piet waaien de leerlingen uit naar verschillende opname locaties in de stad Harlingen. 

Meester Eedse zorgt voor de technische ondersteuning en het begeleiden van de stunts die in de film voorkomen. 

juni, Winnaar bright ideas challenge

Uit inzendingen van bijna 30.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland heeft de jury 15 kampioenen geselecteerd.

 

Winnaar thema "Anders wonen"
Team:Team Green
Idee:Groene kraan

april, Teo de Groot nieuwe bestuurder CBO Noardwest Fryslân

De Raad van Toezicht CBO Noardwest Fryslân heeft Teo de Groot benoemd als nieuwe bestuurder. Hiermee wordt Teo de opvolger van Willem Reitsma en Pyt Sybesma, beide bestuurders gaan met een welverdiend pensioen. Teo de Groot start op 1 augustus a.s. in zijn nieuwe functie.

Teo de Groot heeft, als bestuurder, ruime ervaring in het voortgezet onderwijs. Hij is vanaf 2015 directeur/bestuurder van CSG Anna Maria van Schurman te Franeker en daarnaast bestuurder van openbaar onderwijs Vlieland. Daarvoor was hij directeur van CSG Liudger in Drachten en Burgum.

juli

4 Zomervakantie

augustus

17 Eerste schooldag
31 Vergader-/administratiedag

oktober

10 Herfstvakantie

september

29 Studiedag Team: Ouderbetrokkenheid

november

3 Vergader-/administratiedag

december

19 Kerstvakantie

februari

20 Voorjaarsvakantie

april

2 Goede Vrijdag en Pasen

mei

1 Meivakantie
22 Pinksteren

juli

10 Zomervakantie